Heb je een medewerker die zich gelukkig nog niet heeft ziek gemeld, maar waarvan je wel merkt dat het functioneren achterblijft? Vraag je je af wat de oorzaak is verminderde inzetbaarheid en lukt het je niet om in een gesprek daar achter te komen?

 

Dan zou een inzetbaarheidgesprek een manier zijn om je onderbuik gevoel weg te nemen of juist bevestigd te zien. Want het houdt je toch bezig. Wat is er toch loos? Terecht dat je wilt voorkomen dat de medewerker zich wel gaat ziekmelden, maar bovenal wil je graag dat je medewerkers lekker functioneren en goed in hun vel zitten.

 

Er blijken vele oorzaken te zijn die inzetbaarheid beïnvloeden:

•   privé problemen

•   relatie problemen

•   gezondheid vragen

•   financiële zorgen

•   zorgen over de veranderingen in het bedrijf

•   een ongewenste teamsamenstelling

•   de manier van aansturing vanuit een manager

•   gebrek aan perspectief

 

Voor veel mensen rust er toch een soort taboe om hier over te praten, zeker met je werkgever. Toch zou het fijn zijn als een medewerker met een onafhankelijke specialist eens van gedachte zou kunnen wisselen over dit soort “levensvragen’. Zo’n gesprek kan nieuwe inzichten geven en leiden tot keuzes.

Het is eigenlijk veel meer een coachgesprek dan een preventief spreekuur, zoals we dat voorheen noemden. Een spreekuur klinkt ook zo als een (medische) beoordeling. Praten over dergelijke gevoelige onderwerpen neemt wat tijd. Je gaat immer niet zo maar met een willekeurige vreemde over je persoonlijke problemen beginnen. Het kost even om vertrouwen te winnen. Tevens helpen bepaalde vragen ook om het ijs te breken en tot de kern door te dringen.

 

Vragen kunnen ook specifiek gaan over werk, werkhervatting of de werkomstandigheden. Want als een werkplek niet naar wens is wil je daar graag praktische oplossingen voor ontvangen. Immers je wil toch alles doen om mensen optimaal te laten presteren?

 

Wil je graag je medewerker de gelegenheid bieden om in gesprek te gaan en een onafhankelijk advies te krijgen, zodat je inzetbaarheid en bevlogenheid enthousiasmeert? Een investering van
€ 395,- in zo’n gesprek staat gelijk aan de besparing van een verzuimdag. De winst van  de investering is een medewerker die productiever is en een nog positievere bijdrage levert aan het team en de organisatie.

 

Wil jij het bedrijf zijn dat duurzame inzetbaarheid belangrijk vindt, haar medewerkers de gelegenheid biedt zich te ontwikkelen en graag input wil hebben om je medewerker zo goed mogelijk te kunnen begeleiden , vraag dan een inzetbaarheidsgesprek ( preventief spreekuur) aan.

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 395,00
Aantal: Bestellen